'''''''''''''''''''RUSTIKKE RELATIONER''''''''''''''

31-Juli-2017

Der var fernisering på omtalte udstilling lørdag den 12. august med stor succes og efterfølgende tomme vægge.
Ny sendeing af Per Beiers billeder er på vej fra Samsø - og nye fade og skulpturer forventes færdig om en lille uges tid fra Hamiltons værksted.

Billedkunstneren Per Beier og Birgitte Hamilton udstiller henholdsvis maleri og keramik i Hamiltons Havne Galleri på Midtermolen, Hundested Havn.
Udstillingsperiode: 12. august - 19. september.
Åbent 11 – 16 minus mandage.
Udstillingen hedder Rustikke Relationer og henviser til billedernes og keramikkens rustikke næsten rå udtryk, men antyder også familierelationen:
Per Beier er nevø til Birgitte Hamilton og det er første gang de udstiller sammen.
Per Beier er født i 1968 og debuterede som billedkunstner i 1994 på Den Fri i København.
Han har siden udstillet adskillige steder, senest i Det Skandinaviske Kulturhus i Prag.

Billedernes inspiration går tilbage til en rejse til Firenze. Ved et besøg i et gammelt munkekloster stødte han på nogle vægmalerier i små munkeceller. Her havde munkene siddet og fordybet sig i malerierne. Per Biers billeder og arbejde har siden taget afsæt i denne stemning.

Han er bosiddende på Samsø, hvor han skaber sine værker som sammensættes af tekstile stoffer og metalemner der behandles med knofedt og kemi for derved at fremstå med en vis patina. Per Beiers billeder er monochrome i udtrykket og meget stoflige.

Birgitte Hamilton har til denne fælles udstilling lavet en serie fade og små skulpturer i gråt stentøjsler med lava. Fadene har titler som: ”Lille Lynæs” og ”Ruser ved Lynæs” De leder tanken hen på spor i det våde strandsand og rusernes fine net-mønster og spejlinger i vandoverfladen.  De er alle brændt uden glasur og enkelte står med sporadiske farvefragmenter.

 

 

Se mere på www.galleri-hamilton.dk & http//instagram.com/artinhere.